Beurtveer - Traditioneel zeilen van Workum naar Amsterdam 'vice versa'

Zondag 27 oktober t/m donderdag 1 november 2024

299,00 per persoon

Nog Uitverkocht

De Beurtveer: traditionele post en passagiers zeilrace

Ruim twintig traditionele schepen varen tijdens de Beurtveer een historische vaartocht tussen Workum en Amsterdam. Vanuit Friesland brengen we zo snel mogelijk post en passagiers over naar Amsterdam en weer terug, zonder de motor te gebruiken. De starthaven is Workum.

Zeilen aan boord van de Wilhelmina

Op zondagavond 18.00 uur treffen we elkaart in Workum. Onder het genot van een eenvoudige maaltijd en drankje gaan we met elkaar kennismaken en de race bespreken. Maandag na een heerlijk ontbijt starten we om 12.00 uur met de wedstrijd. Onderweg varen we o.a naar Medemblik, Lemmer, Urk en Volendam om post te posten. Tijdens de race is er professionele wedstrijdcrew aanwezig die uitgebreid kan vertellen over navigeren op een klipper. Uiterlijk donderdag om 12.00 uur finishen we in de haven van Workum. Donderdagavond is er de uitslag van de wedstrijd en het feest.

Winterbuffet voor harde werkers en genieters

Aan boord van de Wilhelmina wacht een geheel verzorgde reis inclusief ontbijt, lunch en diner. Gezien het jaargetijde kan een overheerlijk winterbuffet natuurlijk niet ontbreken. De reis is volledig verzorgd inclusief overheerlijke 1 pansgerechten (2 gangen)

Meezeilen ja of nee?

Alle gasten helpen tijdens de race een handje mee, ieder naar eigen kunnen. Ontspan, geniet vooral van het water, het schip en de gezelligheid aan boord. De zeilervaring is een belevenis op zich!

Handige info

De Beurtveer is een midweek. We stappen op en af in de haven van Workum. De reis is inclusief maaltijden en exclusief drankjes. Drankjes worden aan boord apart afgerekend. Maximaal 20 personen. Geen zeilervaring nodig. De inschrijving; Begin september krijgen alle deelnemers van het jaar ervoor de mogelijkheid zich in te schrijven, waardoor wij een redelijk ervaren team aan boord hebben voor de wedstrijd. Na 1 week word de inschrijving vrijgegeven, waarbij we eerst de mensen op de wachtlijst benaderen. Wel kun je jezelf op de wachtlijst zetten door een mailtje te sturen naar info@wadgenieten.nl

Aan boord:

Zondagavond +/- 18.00 uur inschepen Vrijdagmiddag +/- 12.00 uur ontschepen

Vertrek:

Workum

Bekijk live beelden van de Wilhelmina