Beurtveer 2023 - Traditioneel zeilen naar Amsterdam 'vice versa'

Zondag 23 oktober t/m donderdag 26 oktober 2023

250,00 per persoon

Nog Uitverkocht

De Beurtveer: traditionele post en passagiers zeilrace

Ruim twintig traditionele schepen varen tijdens de Beurtveer een historische vaartocht tussen Workum en Amsterdam. Vanuit Friesland brengen we zo snel mogelijk post en passagiers over naar Amsterdam en weer terug, zonder de motor te gebruiken. De starthaven is Workum.

Zeilen aan boord van de Wilhelmina

Op zondagavond 20.00 uur is de aankomst in Workum. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we met elkaar kennismaken en de race bespreken. Na een heerlijk ontbijt starten we maandag om 12.00 uur met de wedstrijd. Onderweg varen we naar Medemblik, Lemmer, Urk en Volendam om post en passagiers op te pikken. Tijdens de race is er professionele wedstrijdcrew aanwezig die uitgebreid kan vertellen over navigeren op een klipper. Uiterlijk donderdag om 12.00 uur finishen we in de haven van Workum.

Winterbuffet voor harde werkers en genieters

Aan boord van de Wilhelmina wacht een geheel verzorgde reis inclusief ontbijt, lunch en diner. Gezien het jaargetijde kan een overheerlijk winterbuffet natuurlijk niet ontbreken. De reis is volledig verzorgd inclusief overheerlijke 1 pansgerechten (2 gangen)

Meezeilen ja of nee?

Alle gasten mogen tijdens de race een handje meehelpen, maar het hoeft niet. Ontspan, geniet vooral van de natuur en de gezelligheid aan boord. De zeilervaring is een belevenis op zich!

Handige info

De Beurtveer is een midweek van zondag 23 oktober t/m donderdag 26 oktober 2023. We stappen op en af in de haven van Workum. De reis is inclusief maaltijden en exclusief drankjes. Drankjes worden aan boord apart afgerekend. Maximaal 20 personen. Geen zeilervaring nodig. Informeer vrijblijvend naar eventueel meevaren vanuit Harlingen naar Workum. Alleen in Amsterdam hebben wij 10 uur pauze in deze dag en nacht race voor een plek op het podium.

Aan boord:

Zondagavond +/- 19.00 uur inschepen Donderdagmiddag +/- 16.00 uur ontschepen

Vertrek:

Workum

Bekijk live beelden van de Wilhelmina