Brandaris race 2023 - Een zeilrace naar Terschelling

Vrijdag 20 oktober t/m zondag 22 oktober 2023

235,00 per persoon

Nog 4 op voorraad

Een race naar Terschelling

De Kuiper-Brandaris race wordt elke herfst gevaren tussen Harlingen en Terschelling.

Een spectaculair veld van ruim 70 historische schepen strijden om de eer in 5 verschillende klassementen.

De Wilhelmina doet mee in de ‘kleine klippers’. Samen met de gasten en de ervaren bemanning vormen wij de crew en strijden om de eer om zaterdag op het podium op Terschelling te mogen staan.

Elk jaar is weer anders, maar indrukwekkend is het altijd.

Vrijdag aan het einde van de middag maken we kennis met elkaar, eten we samen en bespreken de route en het weer.

Zaterdagochtend na het ontbijt verdelen we de taken aan boord en krijgen iedereen instructie over de verschillende zeilhandelingen.

Ruim op tijd varen we naar buiten en maken daar het schip klaar voor de start om er als een speer vandoor te gaan als het startsein klinkt.

De Finish ligt vlak bij Terschelling en na het opruimen van de zeilen duiken we in de gezelligheid van de haven op West Terschelling in afwachting van de uitslag.

Zondagochtend zeilen we terug naar Harlingen, waar we aan het begin van de middag aankomen en afscheid nemen van een deel van de crew, de blijvers zeilen mee naar Workum om daar deel te nemen aan de 4 daagse zeilrace de Beurtveer.

De reis is inclusief ontbijt en lunch en op vrijdagavond een heerlijke stoofschotel en op zaterdag een heerlijk winters 2 gangen menu.

Schipper deze reis is Roel Kamphuis, co schipper Robert Demage en kok Harriët Stalman.

Drankjes aan boord.

Net als op onze andere zeilreizen, zorgen wij voor voldoende drankjes aan boord. De bar bestaat uit: Rode en witte wijn, Bier met en zonder alcohol, diverse sapjes, frisdranken, spa rood en blauw, berenburg, jenever, gin, tonic, gingerbeer. Heb je speciale wensen, laat het ons weten en wij zorgen dat het aan boord is.

De drankjes koop je middels de Wilhelmina muntjes aan boord. 5 stuks voor €12,50

Zelf drank meenemen is niet toegestaan.

Handige info

Een meerdaagse zeil reis. We stappen op en af in de haven van Harlingen. Maximaal 20 personen. Geen zeilervaring nodig. Je kunt tegen een toeslag van €110,- ook een tweepersoonshut voor jou alleen reserveren. Meld u aan via Email, wij vragen een aanbetaling van 10 %, de rest betaalt u 3 week voor afvaart.

Aan boord:

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur inschepen Zondagmiddag +/- 14.00 uur ontschepen

Vertrek:

Dokkade 1, Harlingen

Bekijk live beelden van de Wilhelmina