Droogval langweekend 2022 - Genieten van (h)eerlijk eten en bijzondere natuur

Donderdag 25 augustus t/m zondag 28 augustus2022

395,00 per persoon

Nog 17 op voorraad

Droogvallen en  genieten op de wadden

Bij een heerlijk lang weekend op de Wadden hoort natuurlijk ook droogvallen op een mooie zandplaat. Terwijl wij wachten tot het water zich langzaam terugtrekt richting Noordzee, genieten wij aan dek met een kopje thee of glaasje wijn van dit bijzondere schouwspel. En dan, als het water weg is, klimmen we van boord, lopen een rondje om het schip en verkennen we natuurlijk de zandplaat, zoeken we naar bodemleven en schelpen. Het is een heel bijzonder gevoel om op de bodem van de Waddenzee te staan, daar waar een uur geleden nog water was, zie je nu kabbelende geultjes en wegschietende krabben en garnalen.

We gaan niet alleen droogvallen, maar bezoeken ook onze mooie waddeneilanden, waar we kunnen wandelen, fietsen en genieten van een terrasje.

Donderdagavond kijken we gezamenlijk naar het weer, het getij en naar ieders wensen om tot een goed zeil en droogval plan te komen.

Streekgebonden producten.

Dit lang weekend Wadden is inclusief ontbijt en lunch en diner. Donderdagavond wordt er een bij aankomst een eenvoudige verse maaltijd geserveerd. Vrijdag en zaterdag word er een heerlijk 3-gangen diner.

Schipper en kok Harriët laat zich bij het samenstellen van het menu graag inspireren door het weer en producten uit de regio.

Handige info

Een lang weekend zeilen, droogvallen en eilanden bezoeken. We stappen op en af in de haven van Harlingen. Maximaal 20 personen. Geen zeilervaring nodig. Meld u aan via Email, wij vragen een aanbetaling van 10 %, de rest betaald u 1 week voor afvaart.

Aan boord:

Donderdagavond +/- 19.00 uur inschepen Zondagmiddag +/- 16.00 uur ontschepen

Vertrek:

Dokkade 1, Harlingen

Bekijk live beelden van de Wilhelmina