Midweek Alde Feanen Friesland - Geniet van dit unieke natuurgebied

Zondag 22 september t/m vrijdag 27 september 2024

650,00 per persoon

Nog 18 op voorraad

Herfstgenieten in een uniek natuurgebied.

De Alde Feanen is een uniek natuurgebied midden in Friesland, oorspronkelijk een veenafgraving, die volledig terug gegeven is aan de natuur.

Smalle en wat bredere watertjes en eilandjes die alleen per boot bereikbaar zijn. In dit gebied kun je eindeloos zwerven en steeds weer nieuwe mooiste plekjes ontdekken.

Deze reis reist ook de Alde Feanenkenner Gerrit Dijkhuizen met ons mee, Hij heeft vele jaren gezeild in dit gebied en vindt er zijn weg feilloos. Hij weet veel te vertellen over de geschiedenis van Alde Feanen. Samen besluiten we of we het Jopie Huisman museum bezoeken of misschien het Skutsje museum in Eernewoude. Maar ook een avondtocht in een sloepje of zeilles in een valk is mogelijk.

 

Samen met hem genieten we van de vele vogels, de planten en het waterleven.  Hier en daar zeilen we, wandelen we en waar mogelijk een fietstocht. Bovenal genieten we van de rust, de toeristen zijn immers allang naar huis en de Alde Feanen zijn van ons.

Het vaarplan

Dag 1: Bij gunstig weer vertrekken wij op zondagavond  uit Harlingen, en zeilen we via de Waddenzee en het IJsselmeer naar de Friese kust.

Dag 2: We zeilen we naar Stavoren en gaan daar door de sluis de ‘Fluessen’ op en overnachten op een onbewoond eiland of gaan voor anker midden in Friesland, bij helder weer kunnen we onder een echte ‘dark sky’ de ontelbare sterrenhemel beleven en samen rond een kampvuur genieten van een glas wijn.

Dag 3 en 4: We komen aan in de Alde Feanen en zeilen en scharrelen door dit prachtige veengebied. Samen overleggen we of we het skutsjemuseum in Eernewoude bezoeken, of toch liever een fiets of sloep huren om de omgeving beter te leren kennen.  S’avonds genieten we aan dek van de rust en stilte en word er een wellicht een winterBBQ aan dek gehouden.

De laatste dag; We zeilen via de Friese hoofdstad en het Harinxmakanaal terug naar Harlingen, waar we om 16.00 van boord stappen.

De planning kan ivm de wind ook in omgekeerde volgorde plaatsvinden.

Streekgebonden producten.

Deze midweek is inclusief ontbijt en lunch en diner. Zondagavond wordt er een bij aankomst een eenvoudige verse maaltijd geserveerd. De andere dagen word er een heerlijk 3-gangen diner.

Onze kok  is Harriët Stalman. Geïnspireerd door diverse culinaire meester-koks kookt zij met passie en komen er prachtige borden met smaakvolle gerechten uit de keuken. Steeds meer lokaal en steeds meer duurzaam, maar altijd lekker, de ene keer vis en de andere keer vlees maar ook vegetarisch en andere ‘diëten’ zijn altijd culinaire topgerechten.

 

Drankjes aan boord.

Net als op onze andere zeilreizen, zorgen wij voor voldoende drankjes aan boord. De bar bestaat uit: Rode en witte wijn, Bier met en zonder alcohol, diverse sapjes, frisdranken, spa rood en blauw, berenburg, jenever, gin, tonic, gingerbeer. Heb je speciale wensen, laat het ons weten en wij zorgen dat het aan boord is.

De drankjes koop je middels de Wilhelmina muntjes aan boord.

Zelf drank meenemen is niet toegestaan.

Handige info

Een midweek zeilen, fietsen, wandelen en genieten van de natuur in Friesland. We stappen op en af in de haven van Harlingen. Maximaal 20 personen. Geen zeilervaring nodig. Je kunt tegen een toeslag van €60,-per nacht ook een tweepersoonshut voor jou alleen reserveren. Meld u aan via Email, wij vragen een aanbetaling van 10 %, de rest betaalt u 1 week voor afvaart. Het weekend voor deze reis is er het nazomerweekend op de Wadden, deze 2 reizen zijn uitstekend te combineren.

Aan boord:

Zondagmiddag +/- 18.00 uur inschepen Vrijdagmiddag +/- 16.00 uur ontschepen

Vertrek:

Zuiderhaven t/o 45, Harlingen

Bekijk live beelden van de Wilhelmina