Home Eten & zo
Kijk vrijblijvend in onze agenda Agenda

Streekgebonden, duurzaam en erg lekker

Op de Wilhelmina koken wij graag met een visie. Niet alleen de producten, die natuurlijk streekgebonden en zoveel mogelijk biologisch zijn, vinden wij belangrijk, maar ook de receptuur is belangrijk. Het is superleuk om onze gasten blij te maken met verrassende maaltijden van eigen bodem.

Voorbeelden van een duurzame menu kaart

Streekgebonden vlees of vis uit Nederland

Onze Friese runderen zijn wereldberoemd

Friesland is al heel lang de bakermat van de melk- en vleeskoeien. Deze koeien vind je dan ook over de hele wereld. De boeren in Friesland kiezen nu steeds vaker voor een biologische bedrijfsvoering in de rundveehouderij, waarin de koeien bijvoorbeeld biologisch voer krijgen, en medicijnen zoveel mogelijk vervangen worden door natuurlijke middelen. Steeds vaker blijven de kalfjes bij de koeien.

Deze manier van koeien houden is niet alleen prettig voor de dieren, maar levert ook een gezonder en lekkerder product op.

Nederland water- en vis-land

Ons waterrijke land is rijk aan vis. Denk aan harder, haring, waddengarnalen, kokkels, kreeft (oosterschelde), makreel, mossel, rivierkreeft, rode mul, japanse oester, rode poon, schelvis, schol, snoek, snoekbaars, spiering, tarbot, tong, tongschar, zeebaars, zwarte koolvis en paling

Met deze heerlijke rijkdom aan vis is het nergens voor nodig om vis te importeren.

Wat eten we vandaag?

Laat dat maar aan onze chef Harriët over. Duurzaam, streekgebonden en gewoon heel erg lekker! Of het nou vis, vlees, vegetarisch of volgens speciale wensen is.

Culinair genieten met
Vers bereide maaltijden
aan boord

Sinds 1893. De
Wilhelmina kiest al 130
jaar het ruime sop

Op de fijne brede
bedden, zit het met jouw
slaapcomfort wel goed

Opladen? Iedere hut is
voorzien van 220 volt
 stroompunten

De Wilhelmina biedt
overal voldoende
stahoogte

Compleet: Ook het
bedlinnen behoort tot het
standaardpakket