Home Funnels block Individuele Zeilreizen
Kijk vrijblijvend in onze agenda Agenda

Reserveer je eigen plekje

Zeil mee met ons unieke meezeilprogramma, reserveer een eigen hut voor jou zelf, je partner of je hele gezin. Samen met de schipper en de andere meezeilers, bepalen we onze bestemming. En we worden daarbij volledig verzorgd door de kok. Een week of weekend even helemaal weg, zeilen naar een van de Waddeneilanden of op het IJsselmeer. Aangekomen kan je van boord, genieten van de gezellige dorpjes. Maar we gaan ook droogvallen als het tij het toelaat. Wie kan zeggen dat hij op de bodem van de zee gewandeld heeft!

Meezeilen aan boord

Samen gezellig genieten

Binnen 24 uur weet je niet meer welke dag het is! Kom aan boord van de Wilhelmina ervaren hoe het is om een groot zeilschip te varen. Ook als je alleen wil komen, kan dat tijdens de meezeilreizen. Binnen 24 uur ken je iedereen.

Meehelpen aan boord

Het is een machtige ervaring om deze tweemaster onder zeil te brengen. Intensief teamwork is nodig om de zeilen omhoog te hijsen. Schipper en maat leggen uit, en geven aanwijzingen en daarna mag iedereen meehelpen. Maar het hoeft natuurlijk niet: alleen als je het leuk vindt en fit genoeg bent.

In principe kunnen we al met acht personen zeilen, waarbij het motto is: vele handen maken licht werk.

 

Het zeilen is een unieke ervaring op zichzelf, maar wij zorgen er ook voor dat er genoeg tijd is om de eilanden te verkennen, of het strand of een museum te bezoeken. En we geven graag tips om alleen of met z’n allen iets anders te ondernemen.

Zeil je mee met een volledige week? Dan plannen wij altijd een ‘eilanddag’ in het programma. Daar kan je fietsen huren en bijvoorbeeld naar de andere kant van het eiland gaan. Samen of alleen eet je heerlijk in een strandpaviljoen of op een terrasje. Lunch en avondeten zijn die dag dan ook niet inbegrepen bij de prijs.

Vier weken voor dat we uitvaren, sturen wij de laatste reisinformatie naar je toe. Ook het maaltijdenformulier zit daarbij, waarin je aangeeft wat je wel en niet eet, zodat onze chef haar verrassingsmenu daarop aan kan passen.

Veiligheid aan boord

De Wilhelmina en haar bemanning voldoet aan alle regels van de overheid. Het schip heeft alle benodigde veiligheidscertificaten, de bemanning alle benodigde diploma’s en vergunningen. Voor de gasten zijn er complete zeilpakken aan boord en self inflatable reddingsvesten met geldig certificaat.

U kunt bij de overheid controleren welke historische schepen geldige certificaten aan boord hebben.

https://www.ilent.nl/documenten/transport/binnenvaart/gecertificeerde-zeilende-passagiersschepen-voor-binnenwateren/publicaties/index

Culinair genieten met
Vers bereide maaltijden
aan boord

Sinds 1893. De
Wilhelmina kiest al 130
jaar het ruime sop

Op de fijne brede
bedden, zit het met jouw
slaapcomfort wel goed

Opladen? Iedere hut is
voorzien van 220 volt
 stroompunten

De Wilhelmina biedt
overal voldoende
stahoogte

Compleet: Ook het
bedlinnen behoort tot het
standaardpakket