Alde Feanen

6 Days

Midweek Alde Feanen

Zondag 22 september 18.00  t/m  vrijdag 27 september 16.00

De Alde Feanen is een uniek natuurgebied midden in Friesland, oorspronkelijk een veenafgraving, die volledig teruggegeven is aan de natuur.

Smalle en wat bredere watertjes, en eilandjes die alleen per boot bereikbaar zijn. In dit gebied kun je eindeloos zwerven en steeds weer nieuwe mooiste plekjes ontdekken.

Deze reis reist ook de Alde Feanenkenner Gerrit Dijkhuizen met ons mee, Hij heeft vele jaren gezeild in dit gebied en vindt er zijn weg feilloos. Hij weet veel te vertellen over de geschiedenis van Alde Feanen. Samen besluiten we of we het Jopie Huisman museum in Workum bezoeken of misschien het Skutsjemuseum in Eernewoude. Maar ook een avondtocht in een sloepje of zeilles in een valk is mogelijk.

Samen met hem genieten we van de vele vogels, de planten en het waterleven.  Hier en daar zeilen we, wandelen we en waar mogelijk maken we een fietstocht. Bovenal genieten we van de rust, de toeristen zijn immers allang naar huis en de Alde Feanen zijn van ons.

Het mogelijke vaarplan

Dag 1: Bij gunstig weer vertrekken wij op zondagavond  uit Harlingen, en zeilen we via de Waddenzee en het IJsselmeer naar de Friese kust.

Dag 2: We zeilen naar Stavoren en gaan daar door de sluis de ‘Fluessen’ op. We overnachten op een onbewoond eiland of gaan voor anker midden in Friesland, bij helder weer kunnen we onder een echte ‘dark sky’ de oneindige sterrenhemel beleven en samen rond een kampvuur genieten van een glas wijn.

Dag 3 en 4: We komen aan in de Alde Feanen en zeilen en scharrelen door dit prachtige veengebied. Samen overleggen we of we het Skutsjemuseum in Eernewoude bezoeken, of toch liever een fiets of sloep huren om de omgeving beter te leren kennen. ‘s Avonds genieten we aan dek van de rust en stilte en wordt er een heuse (bijna)winterBBQ aan dek gehouden.

De laatste dag; We zeilen via de Friese hoofdstad en het Harinxmakanaal terug naar Harlingen, waar we om 16.00 van boord stappen.

Afhankelijk van de windvoorspellingen kan het zijn dat we de reis in omgekeerde volgorde gaan beleven.

  • Deze reis is goed te combineren met het culinaire Waddenweekend voorafgaande aan deze reis.

Kies een datum

TRIP DATES BESCHIKBAARHEID PRICE SPACE LEFT
22 september 2024 - 27 september 2024 Gegarandeerd € 650
Beschikbaar

Drankjes aan boord

Tijdens onze zeilreizen is er een bar aan boord, waarin witte en rode wijn, bier met en zonder alcohol, Berenburg, jenever, gin, diverse frisdranken en sapjes.

Op verzoek vullen wij de bar graag aan met uw favoriete drankje.

Wij werken met muntjes die u aan boord kunt kopen

Zelf drank meenemen is niet toegestaan.

Zeilschip Wilhelmina

In de wolken

Ons doel is om onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen op ons mooie schip op werelderfgoed Waddenzee.  Wij hebben er plezier in om de zachtste handdoeken klaar te leggen, heerlijke maaltijden en hapjes te bereiden, onze zeil- en natuurkennis te delen en advies te geven over de leukste terrasjes op de eilanden.

Culinair genieten met
Vers bereide maaltijden
aan boord

Sinds 1893. De
Wilhelmina kiest al 130
jaar het ruime sop

Op de fijne brede
bedden, zit het met jouw
slaapcomfort wel goed

Opladen? Iedere hut is
voorzien van 220 volt
 stroompunten

De Wilhelmina biedt
overal voldoende
stahoogte

Compleet: Ook het
bedlinnen behoort tot het
standaardpakket