Beurtveer

6 Days

Race op het IJsselmeer en Markermeer

Zondag 27 oktober 18.00 uur tot vrijdag 1 november 12.00 uur

‘Oefeningen onder zeil’, zo noemde Reid de Jong de zeilwedstrijd die hij 50 jaar geleden voor ogen had.  Met dat voor ogen, zeilen we vier dagen en doen we zoveel mogelijk havens aan zonder gebruik van onze motor.

Zondagavond is iedereen aan boord in Workum en maandagochtend zijn we klaar voor vertrek, de route is uitgestippeld door de schippers en de bemanning is geïnstrueerd, eerst alle zeilen omhoog en dan over de startlijn (of was het andersom?). Bij de havens scherpe manoeuvres en hard werken om het schip op de hand te draaien om onze weg te kunnen vervolgen. Donderdag voor 12.00 zijn we terug in Workum met zoveel mogelijk havens op zak, snelle tijden en zonder motorminuten.

Donderdagavond is het feest in de feesttent en vrijdag na het ontbijt gaat een ieder moe maar tevreden weer huiswaarts.

Zondag staat er een reizigersmenu voor je klaar, een eenvoudig maar vers en smaakvol gerecht, zodat je alvast in de stemming komt voor een heerlijke wedstrijd. Deze wedstrijdreis is inclusief ontbijt en lunch en er word een heerlijk 2-gangen wintermenu geserveerd. Alles zoveel mogelijk vers en smaakvol gemaakt door onze chef Harriët.

Kies een datum

TRIP DATES BESCHIKBAARHEID PRICE SPACE LEFT
27 oktober 2024 - 1 november 2024 Gegarandeerd € 260
6 Beschikbaar

Drankjes aan boord

Tijdens onze zeilreizen is er een bar aan boord, waarin witte en rode wijn, bier met en zonder alcohol, Berenburg, Jenever, Gin, diverse frisdranken en sapjes.

Op verzoek vullen wij de bar graag aan met uw favoriete drankje.

Wij werken met muntjes die u aan boord kunt kopen

Zelf drank meenemen is niet toegestaan.

Zeilschip Wilhelmina

Praktische info

De inschrijving; Begin september krijgen alle deelnemers van het jaar ervoor de mogelijkheid zich in te schrijven, waardoor wij een redelijk ervaren team aan boord hebben voor de wedstrijd. Na 1 week word de inschrijving vrijgegeven, waarbij we eerst de mensen op de wachtlijst benaderen. Wel kun je jezelf op de wachtlijst zetten door een mailtje te sturen naar info@wadgenieten.nl

Het is deze reis niet mogelijk om kinderen of huisdieren mee te nemen. Ook is het niet altijd mogelijk een eigen cabine te reserveren.

Culinair genieten met
Vers bereide maaltijden
aan boord

Sinds 1893. De
Wilhelmina kiest al 130
jaar het ruime sop

Op de fijne brede
bedden, zit het met jouw
slaapcomfort wel goed

Opladen? Iedere hut is
voorzien van 220 volt
 stroompunten

De Wilhelmina biedt
overal voldoende
stahoogte

Compleet: Ook het
bedlinnen behoort tot het
standaardpakket